Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincsen hiba benned --- 816. ---

2011.12.13

http://lotuszom.blog.hu/2011/12/09/lelektura

Nincsen hiba benned --- 816. ---

Amennyiben valamit is felhozhatok mentségemre, talán az lehetne, hogy sohasem szállok rossz villamosra, különben is Budapest főváros tömegközlekedésének gépparkja kifogástalan állapotú. Te is rendkívüli vagy!

    Ami a felvezető gondolatból mégiscsak kimaradhatott - talán az lehet -, miszerint a villamos az „jó”, viszont a választott irány az rejthet megannyi kérdőjelet még… Régről tudott, hogy villamos és nő után nem érdemes utána rohannunk – és jön azonnal a másik -, mivel nem a sietség hozza a jutalmat, hanem a bölcsesség. Sajnos, de már régen rá kellett ébrednem arra, hogy nincs elegendő bölcsességem. Még ifjú fényképészként történt meg velem az – aminek különben is meg kellett volna  történnie -, hogy egy csinosan szép leányt kiszemeltem próbababának, ugyanakkor nem számoltam mindavval ami egy próbababában megvan/meg lehet – érzelmileg és értelmileg! Fényképészi próbakép elméletem nem jött be, és kiszemelt áldozatomtól a következőket voltam kénytelen tudomásul venni: - ( – Fellelkesült állapotodat tökéletesen megértem, viszont ez nem lehet alap – csupán a romlás építésére, s kezeidnek rakoncátlansága máris túlzást jelez! Nem holdrobotra vágyom, s féltelek e-mail – mit olyan szépen mondott – ha meg nem változol, úgy nem lesz gyógyulásod - a bűnből, és babagyűjteményedhez meg nem kívánok felsorakozni. A lány azóta messzire tűnt, s azt láthattam, hogy nem a mások által kitaposott úton haladt tovább, hanem valamilyen szent titok vezette - egy fényes ösvényen, ami már nem a test kívánsága. Már Te sem vagy az, aki voltál. Megváltoztál. Utolért az Idő, sőt előzékenyen hagytad, hogy meg is haladjon, bár ragyogásodban változatlannak érzékellek. Mint úton járótól ha megkérdezhetném – és nem kellemetlenkedni szeretnék evvel -, hogy egészen bizonyos vagy miszerint a Te villamosod Betlehembe visz?

    Fényedtől minden prizma megolvad – s talán ez lehet az oka annak -, hogy ingyen-szívemet nem fogadod el. Tudom idejében megadod majd éltető eledelemet – és nem vonod azt sohasem meg tőlem -, mivel egykoron nem hiába etetted a holló fiakat - mézzel. Megígérhetem, hogy a jövőben vigyázok majd a „rossz” villamosokkal!

    Nincsen hiba benned és köszönöm a tollat, melyre érdemtelennek/méltatlannak érezhetem csupán magam. A toll remekül ír -, bár írója még akadozik – a tömegközlekedésben. A Facebook-on viszont már behunyt szemmel is megtalálja - a csapdát, de még nem téged.

Budapest – 2011. dec. 13. – Luca napján.. -_-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszönetem..

(e-mail, 2011.12.13 14:48)


köszönöm Erzsébet.. -_-

köszönetem..

(e-mail, 2011.12.13 14:47)


nagyon ritka pillanat volt ez valóban..

a képeslapok mellé írótoll is!

Isten tegye boldoggá ezen Kedves Olvasómat is -, viszont annyit elmondhatok róla, hogy Ő maga is ír.. /nem angol!/ -_-

http://lotuszom.blog.hu

(Sági Erzsébet, 2011.12.13 13:11)

Kedves Emilkém...:)
Láttam a Fb-on a kapott tollat..., és kifúrja az oldalamat - akárcsak a többi barátodnak -, hogy megtudjam, ki volt az a kedves ajándékozó, aki lám, Múzsaként is kiválóan szerepel.
Nagyszerűen felépített remek ez az írásod is! Noha igencsak személyes hangvételű, mégis azt hiszem nem csak Neki, hanem sokunknak szóló üzenetet rejtettél el benne. Intésed, hogy ügyeljünk arra is, hogy ne csak az úti célban, a közlekedési eszközben, de leginkább az irányban legyünk biztosak, ha útra kelünk. Remélem, Múzsád villamosa meg sem áll Betlehemig!

Köszönöm, és ezerszer köszönöm, hogy blogom önzetlen reklámozójaként ismét felhívod olvasóid figyelmét az egyik írásomra.

Szeretettel ölellek, és gratulálok csodaszép gondolataidhoz, E.