Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jövődet nem törölheted --- 673. ---

2011.02.28

Kép

Jövődet nem törölheted --- 673. ---

 

A mélységből lehet csupán meglátni a magasságot.

    Mindezek után már cseppet sem csodálkozhatok azon, hogy a lelkész gyengesége is eltörpül -, Istennek hatalmassága mellett.

 

    Ezt próbálnám meg igazolni következő példázatommal.

    Egy testvéri gyülekezet vont felelősségre egy lelkészt, hogy nem megfelelően látja el feladatát, amire a pap azzal válaszolt, hogy nyilvánvalóan nem ő munkálkodik -, hanem a lélek. Mondanom sem kell, hogy a pásztor maradt a továbbiakban is, és az énekkar pedig kiénekelte az áldást.

    Egy másik ember meg kísérletek sorával próbálkozott, viszont találmányával nem szeretett volna szégyent vallani -, és éppen ezért kutatásait a legnagyobb titoktartás övezte, mégis őt érte a legnagyobb meglepetés, hogy hiába fogynak el a kövek -, ha az út megmarad. Nem legvégül, de már ő maga sem hitt tulajdon felfedezésének, hogy csupán a kő fogyott el, ám az arany és az ezüst azok ott maradtak -, és érintetlenül.

   Csupán azért hoztam most mindezt elő, mivel Te most éled aranykorodat -, viszont könnyen elfeleded azt, hogy a szónoki fogásoktól -, a nők igen hamar megnyílanak.

 

    Hagylak, s nem állhatok utadba sem többé, és itt van az ideje, hogy elengedjelek végre, hogy szabadon alkalmazd saját megfigyeléseidet.

    Talán még annyit ha megengedsz, hogy a múlt törlésével, a jelened is törlődhet -, s még akaratlanul is a jövődbe törölhetsz, és erre nem lehet gyógyír a hamis vallásosság.

 

Budapest – 2011. febr. 26.

    Baráti Szeretettel: bősze emil miklós. -_-

 

--- Köszönöm, hogy elolvastad! ---

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A fényképfelvételen...

(Bősze Emil Miklós, 2011.02.28 06:45)

... Kerepesi temető - Budapest -_-