Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


És most ez fáj --- 831. ---

2011.12.29

 

És most ez fáj --- 831. --- http://lotuszom.blog.hu

A főzelékbe sok minden beleférni látszik – mint ahogyan írásaimba is -, azonban mégsem minden!

    Történt ugyanis Elizeus idejében, hogy a paréj helyett holmi vad indákat talált – s nem vad indiánokat – a próféták fiai közül egy, meg valami sártököt is felszedett még. Az elkészített és feltálalt ételre azonban azt kiáltották a próféták fiai -, hogy – halál van a fazékban Istennek embere! A próféta a legszelídebben válaszolta meg az életveszélyt jelentő helyzetet, miszerint amíg a fazékban van a halál és nem a prófétaságotokban, addig semmi okotok nem lehet a kétségbeesésre. Ezen a ponton – a leggyengébb láncszemnél – kellett a prófétának közbeavatkoznia a történésekbe, s már semmi rossz vagy halálos nem volt a fazékban. Történt mindez az országos éhség alkalmával. Hol is a ma prófétája merül fel bennem önkéntelenül, ki ártalmas ételt tesz egészségessé -, és a kevésből sokakat is jól tarthat?

    Nem ismerhetem fájdalomküszöbödet, viszont minden személy aki belebotlik önnön fájdalomküszöbébe, az azonnal megérzi, hogy valami fáj. Most tudom azt fogják kérdezni Kedves Olvasóim, hogy jogi személyre gondoltam-e? A kérdés az valóban szíven üt – ám legalább üt a szív – mivel gondolok én a jogra és személyedre egyaránt, s még azt hámozhatom ki a dologból, miszerint jogot formálhatok rád, de mégsem belőled. Látom máris fájdalomküszöbödhöz közelítettem, mégis megnyugtathatlak, hogy sokkal többet jelentesz számomra, mint egy jogalanynak tekinthető testület, vagy intézmény. Még fiatal lehettem amikor számomra is ismeretlen fiúk – nem a próféták fiai tehát -, meghívtak, hogy jelentkezzem a Haláltorna sportegyletnél. Válaszom határozott és elutasító - „nem” volt, miután már korábban igazolást nyertem a Próféták fiai sportklubban, hol maga Elizeus látnok lehetett az edzőm, így a másik dolog eleve tárgytalanná lett. Szívesen beérem én aranyérem /és aranyerem/ nélkül is, de nem próféta nélkül!

 

    Nyilván a padlóhoz igen közel állt mindig is a küszöb, viszont mégsem lehet számomra közömbös az, hogy padlót fogok, vagy a padló fog meg engem és beszorulok a padlórések közé, ahonnan nem látható a kiút -, no és ez fájhat…

 

Budapest – 2011. dec. 29. -_-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszönetem..

(e-mail, 2012.01.15 12:05)


rég jártam magam is erre..

köszönöm Erzsébet! -_-

http://lotuszom.blog.hu

(Sági Erzsébet, 2012.01.03 14:27)

A kiút keresése..., és annak nem látása bizony fájdalmas Emilkém...
De akinek ilyen jó szemet adott az Úr, mint Neked, az meglátja a lehetetlen helyzetben is a kivitelezhető, győzelemhez segítő lehetőséget!:)
... Azért a résekkel nem árt vigyázni! A padlóréssel különösen, mert a fájdalmat tetézheti egy nem kívánt szálka is.

Írásod okos, és nagyon jó!
Gratulálok szeretettel, boldog új évet kívánva, E.